Ny här av Christina Wahldén
Publicerat den

Hamed är ett så kallat ensamkommande flyktingbarn. Han flydde ensam utan sina föräldrar från Afghanistan. Nu har han bott i Sverige i ett år. Han bor i ett hem med fem andra  killar som också kommit ensamma till Sverige. 
 
Det har varit en artikel i tidningen om Hamed. Han fick berätta för en journalist om hur han flydde från sitt land och ur han bor nu i Sverige. Hamed berättade inte för journalisten att han har många otäcka minnen från Afghanistan och att han har svårt att sova för att han tänker på allt han varit med om. Hamed märker att de andra eleverna i skolan viskar saker om honom. Och en granne tittar misstänksamt på honom.
 
En natt kastar någon in en sten genom ett fönster på huset där han bor. Flera av killarna blir rädda och tror att det är krig.
 
 
 
Hamed och är en påhittad person, men författaren Christina Wahldén har träffat många ensamkommande flyktingbarn och hört deras historier. 
 
Jag tycker att den här boken är bra och spännande. Den berättar på ett bra sätt om hur det kan vara att komma ensam till Sverige. Om man har varit med om liknande saker som Hamed kan man säkert känna igen sig. De som inte har varit med om något som Hamed kanske förstår bättre hur det kan vara för ensamkommande barn om de läser Ny här. Boken är lättläst och väldigt kort. Den får 4 tuggor av mig.
 
 
 
 /Karin
 
 
 






NAMN
 

MAIL


URL





Spara?