10 tips på tv-serier, del 2
Publicerat den

Dags för ytterligare tio tips av sevärda tv-serier. Del 1 hittar du här och del 3 får du tålmodigt vänta en vecka till på.
 
 
American Horror story. Amerikansk skräckdramaserie. Fristående säsonger. I första säsongen, Murder House, får vi följa familjen Harmon - nyinflyttade i en hemsökt restaurerad herrgård. Andre säsongen, Asylum, följer patienter, doktorer och nunnor på ett gammalt mentalsjukhus. Inget för den rädde. Pågående.
 
Dårfinkar och dönickar. Svensk barn- och ungdomsserie från slutet av åttiotalet, baserad på Ulf Starks bok med samma namn. Om 12-åriga Simone och hennes första kliv in i vuxenvärlden. Hennes mamma flyttar ihop med sin nya kille och i den nya skolan blir Simone misstagen för att vara kille, en situation hon snabbt hoppar på. Avslutad.
 
Felicity. Amerikansk dramaserie från runt 2000. Om huvudpersonen Felicitys upplevelse av att flytta till New York och gå på universitetet. Om vänner, förälskelser och familjen. Avslutad.
 
Girls. Amerikans dramakomediserie. Skapad av Lena Dunham som också spelar huvudrollen som Hanna Horvath. Girls kretsar kring en grupp vänner i 20-årsåldern i New York och om Hanna som ständigt söker nya upplevlser att skriva om. Pågående.
 
Hemlock Grove. Amerikansk tv-serie. Om varulvar (obs, inga larviga teen wolfs) och medicinska experiment och annat övernaturligt. Om Peter och Lynda Rumancek som flyttar till Hemlock Grove samtidigt som staden drabbas av brutala dödsfall. Pågående.
 
Krigets unga hjärtan. Tysk miniserie i tre delar från 2013. Om fem vänner som lever i Berlin och skiljs åt sommaren 1941 på grund av kriget. Vi får följa deras olika öden under andra världskriget tills kriget är slut och de som återstår åter träffas i Berlin. Flera av dessa personer har funnits på riktigt. Avslutad.
 
Six Feet Under. Amerikansk dramaserie om den dysfunktionella familjen Fisher och begravningfirman Fisher and Sons och livet efter att fadern hastigt gått bort i en olycka. Avslutad.
 
The L Word. Amerikansk tv-serie om ett gäng lesbiska kvinns i Los Angeles. Jenny kommer från en småstad och flyttar ihop med sin kille Tim. Tim bor granne med Bette och Tina och Jenny presenteras snart för den vackra caféföreståndaren Carina och befinner sig plötsligt mitt i en känslostorm. Avslutad.
 
The Walking Dead. Amerikansk postapokalyptisk skräckserie baserad på seriealbumen med samma namn. En zombieepidemi har slagit USA i spillror och vicesheriffen Rick Grimes vaknar upp i ett övergivet sjukhus i en postapokalyptisk värld. Pågående.
 
Vänner. Klassisk sitcom från USA om ett gäng vänner i New York. Om att växa upp, om vänskap och kärlek och karriär. Avslutad.
 
/Jenny






NAMN
 

MAIL


URL





Spara?