Överlevaren Isaq av Boel Werner
Publicerat den

 
 Isaq bor med sin mamma och sina syskon i en by i ett annat land. Hans pappa har blivit mördad. En kväll kommer talibanerna till byn och Isaq blir tillfångatagen. Hans mamma och två syskon försöker komma undan och springer iväg. Då hör Isaq tre skott. Talibanerna binder Isaq och stänger in honom i ett rum. Men Isaq lyckas fly och tar sig till sin farbror som ger honom pengar så att han ska kunna fly ur landet. Om han stannar kvar kommer han att bli mördad precis som sin pappa.
 
Isaq få rådet att ta sig till Europa. Det är långt, men på vägen träffar han Nabi som vet hur man kan göra för att ta sig över havet. Men det är en farlig resa och det är svårt att veta vem man kan lita på.
 
 Efter att ha varit på resa i åtta veckor kommer Isaq till Sverige och den lilla byn Bergsele. Han får bo på ett hem tillsammans med andra ensamkommande killar från olika länder. Det är kallt och mörkt i Sverige. Isaq vill ha ett jobb och en egen lägenhet, helst i Stockholm. Men om han sticker från boendet får han inte stanna i Sverige. Han tänker mycket på sin familj och på Nabi.
 
En dag hittar Isaq en väska med en palestinasjal i. Det visar sig att väskan tillhör en rödhårig söt tjej...
 
Den här boken berättar på lättläst svenska om hur det kan vara att fly helt ensam från ett annat land till Sverige. Jag tyckte att boken var spännande och bra och hoppades hela tiden att det skulle gå bra för Isaq!
Överlevaren Isaq är en viktig och välskriven bok, så den får 4 tuggor av mig!
 
 
 
/Karin
 
 
 
 
 
 

 






NAMN
 

MAIL


URL





Spara?