Vänd dig inte om av Ewa Christina Johansson
Publicerat den

 På TV ser det så lätt ut att skjuta och vifta med vapen. Men Filip har svårt att hålla pistolen med rak arm, den är tyngre än vad han trodde. Men han är glad över att ha fått den, det visar att han snart är en i gänget. Först ska han bara klara av inträdesprovet. Den här gången gäller det att råna en mack. 
 
På väg mot macken försöker Filip tänka på annat. Till exempel sin första flickvän som var blond och luktade sommar och vanilj. 
 
De har spanat på macken och sett att det oftast är en kille som jobbar där. Men när Filip rusar in på macken ser han att det är en tjej som jobbar där. En tjej med blont hår. Och precis då börjar allt gå fel...
 
 
 Jag gillar att det här är en lättläst bok (17 sidor!)  för lite äldre ungdomar. Den är spännande och man undrar verkligen hur det ska gå. Jag blir lite nyfiken på varför Filip vill vara med i gänget och varför han slutat träna som han gillade förut. Slutet är också bra och med det menar jag inte att den nödvändigtvis slutar bra. Egentligen vet man faktiskt inte hur den slutar. Vad tror du? Boken får fyra tuggor.
 
 
 / Karin
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 







NAMN
 

MAIL


URL





Spara?