Barnkolonin av Kerstin Lundberg Hahn
Publicerat den

Nu har jag äntligen läst vinnaren av Bokjuryn 2013 - Barnkolonin av Kerstin Lundberg Hahn. Jag är glatt överraskad och förstår varför boken vann.
 
Joels föräldrar har köpt ett gammalt vandrarhem på landet och flyttat hela familjen ut dit. Joel tar det hela med ro och bestämmer sig för att njuta av hela långa sommaren ute på landet innan skolan börjar igen och han kommer vara tvungen att pendla flera mil om dagen för att komma till skolan. Storasyrran Agnes sitter fastklistrad vid sin mobil och försöker hålla kontakten med kompisarna, som nu bor alldeles för långt borta. Föräldrarna sätter igång med storrenoveringen innan sista flyttlådan är lastad av flyttbilen och det faller på Joel och Agnes att ta hand om småsyskonen - tvillingarna Max och Hanna.
 
Det dröjer inte längre förrän Joel märker att något inte står rätt till. En mystisk man dyker upp lite då och då och fixar saker. Joel hör också barngråt när det regnar och det visar sig att varndrarhemmet är en gammal barnkoloni. Livet på landet har vissa fördelar också, till exempel soliga dagar vid badstranden och Nina. En dag försvinner tvillingarna Max och Hanna spårlöst och polis tillkallas. Joel börjar inse att det här är på allvar...
 
Det är en bra rysare och man kastas rakt in i handlingen. Det händer nya saker hela tiden och det är helt klart handlingen som håller kvar läsaren. Tyvärr kan jag inte tycka att språket är särskilt bra men den är så spännande att den är förlåten. Är till och med lite förvånad över att jag tyckte den var så kuslig.
 
Det här är en bok för de flesta, från 13 år och uppåt. Den ger lite nytt syre till läslusten och lockar till mer läsning. Jag ger den fyra tuggor!
 
 
/Jenny






NAMN
 

MAIL


URL





Spara?