The Legend of Ragnar Lodbrok: Viking King and Warrior
Publicerat den

Ragnar Lodbrok börjar som en bonde men har visioner och drömmar om mer han vill hitta andra länder och bosätta folk där.

 

Men hans jarl tillåter det inte och bestämmer att vikingarna ska plundra samma land som alla andra år. Det landet har inte mycket att ta så Ragnar ber sin vän Floki att bygga en båt så att han kan segla västerut där han har hört att det finns ställen som har stora rikedomar men jarlen får reda på detta och försöker förhindra detta. Men Ragnar tar sej iväg med andra vikingar som han litar på, en av jarlens män följer även med.

 

Ragnar hittar till sist land där dom stöter på ett kloster av nån sort inga vakter bara munkar, alla munkar blir dödade utom en som Ragnar tar med sej hem igen , Athelstan. Han blir efter en tid i Ragnars hemland en fri man och inte många ser han som en kristen förutom Floki, som kallar honom prästen.  Jarlen lägger beslag på allt som Ragnar och hans vänner kommit över efter plundringen i väst.

 

Jarlen försöker även döda Ragnar som försvinner efter att han blivit skadad. Men han dyker upp igen och utmanar jarlen på en duell till döden.

 

Det här som står här är taget från teveserien vikings och boken den bygger på. Jag älskar serien men boken är bättre i sej man får en mer djupgående förståelse för karaktärerna helt klart sevärd serie och boken är ju ett måste. Tror inte jag vet nån bok som är så rolig att läsa händer nått hela tiden det är aldrig en lugn stund  genom alla kapitel så är det en bok man kan sträck läsa.

 

Jag ger boken och serien fem av fem tuggor. // Fredrik

 
 
 


NAMN
 

MAIL


URL

Spara?