Saker som aldrig händer, av Johanna Lindbäck
Publicerat den

Nu är jag tillbaka från en lååång semester och redo att bokblogga igen!
 
Idag tänkte jag tipsa om boken Saker som aldrig händer, av Johanna Lindbäck. Självklart är det en Leffebok, som snart finns på en Bokleffe nära dig! (Och på bibblan så klart ; ) )
 
 Andreas är ungefär 18 år och har egentligen ett ganska perfekt liv. Flera bra kompisar och så Hanna- finaste tjejen! Men allt är inte så perfekt som det låter. Han har nyss flyttat hem till sin pappa eftersom hans mamma har flyttat från Luleå till Stockholm där hon fått ett jobb. Det är inte helt kul att flytta till pappa. Han måste åka buss till skolan och det är långt till busshållsplatsen. Kompisarna vill inte gärna hälsa på. Erik, Andreas barndomskompis bor i och för sig granne med Andreas. Men de har inte umgåtts på flera år och verkar ha växt ifrån varandra helt. Erik vill inte ens låtsas om som att de har varit kompisar. Och så har Hanna blivit så konstig. Även om hon säger att hon älskar Andreas så känner han att det är något som är fel, något som hon inte säger. Kompisarna bryr sig inte när Andreas vill prata med dem om problemet. Till slut får han veta att Hanna har kramat och hånglat med en annan kille. Det visar sig att det pågått ganska länge och att hans så kallade kompisar har känt till det men inte berättat för Andreas. Att både bli sviken av sin tjej och sina kompisar gör att Andreas känner sig ensam, så inihelvete ensam.
 
Eftersom de bor så nära varandra är det oundvikligt att Andreas och Erik måste börja prata med varandra. Sakta tar de upp sin vänskap igen. Och när de andra sviker visar Erik att hans finns där för Andreas. Han lyssnar och stöttar. Andreas funderar mycket på sin och Hannas relation, kan de fortsätta vara ihop? Är man fortfarande ihop när den ena varit otrogen? Vill han verkligen fortsätta vara ihop? Och ska han börja vara med sina gamla kompisar igen, fast de har svikit och vänt honom ryggen när han behövde dem som mest? Ska de inte säga förlåt??
 
Jag gillar den här boken för att det är en kärlekshistoria från ett killperspektiv, om en helt vanlig kille med kärlek- och kompisproblem. Problem som vem som helst kan råka ut för. Det är inte jättemycket action utan den är ganska långsam, lite ältande så som det blir när man är olyckligt kär och ledsen. Lite besviken på att Erik beskrivs så klyschigt, men slutet är ändå ganska bra.
 
Jag ger boken 3 tuggor.
 
/Karin