Jack, av Christina Lindström
Publicerat den

Hej hej, nu är jag tillbaka från en lång ledighet och är redo att tipsa om massor med bra böcker och annat igen : )
 
Just nu frossar jag i bra böcker och den jag ska tipsa om idag är just en sådan bra bok. Den heter Jack och är skriven av Christina Lindström, en författare som inte hunnit skriva så många böcker ännu, men som jag gärna läser mer av.
 
Jack handlar om en egentlig omöjlig kärlekshistoria, en rejäl "kärlek med förhinder" story. Men inte bara det, den handlar också om att göra upp med sitt förflutna och våga ta ansvar för sitt eget liv och sina handlingar.
 
Huvudpersonen Jack ska snart fylla arton och han bor i Göteborg med sin keyboardplinkande morsa och den lite läskiga men samtidigt rätt ofräscha hunden Rolf. Ibland är morsans kille Lucas där också, de stunder han lyckas övervinna sin rädsla för både Jack och Rolf. För även om Jack verkar vara en snygg och populär kille som alla beundrar, så fattar man ganska direkt att han gjort en massa dumma grejer. Han gillar att göra sig lustig på andras bekostnad, har aktivt mobbat (och mobbar) andra och har varit medlem i det invandrarfientliga Nordiskt motstånd. För tillfället är han ihop med Emelie, men Jack verkar inte vara den som kärar ner sig hur som helst och förhållandet är inte helt stabilt. Men i ett badkar på en fest träffar Jack Freja, en tjej som är olika alla andra tjejer Jack träffat. Freja har en lite för stor näsa, en rosa stickad mössa och nycklar till en kiosk där man kan äta hur mycket glass som helst. Även om de är varandras totala motsatser så slår det gnistor om Jack och Freja.
Under tiden som Jack är ihop med Freja börjar han inse att han varit en idiot, han börjar ta ansvar för sina tidigare handlingar och börjar även bete sig bättre mot sin omgivning. Men hans förflutna ställer ändå till problem för deras kärlek och efter en riktigt mysig natt tillsammans får förhållandet ett plötsligt slut...
 
Jag tycker verkligen att det är en härlig historia både om kärlek och att växa som människa. Ibland kan det bli lite överdrivet som att Jack ska be typ hela världen om ursäkt för allt dumt han gjort och över en natt blir en helt annan och bättre person, men jag är villig att ha överseende med det eftersom jag tycker att allt det bra överväger. Bäst gillar jag scenerna när Jack och Freja träffas och deras första natt tillsammans som är så himla fin: "Vi spelar lite Counterstrike och vi skrattar och hela natten ligger vi under Frejas rödprickiga, svala påslakan och kysser varandra. "
 
Jack är hur bra som helst och får 4 tuggor av mig : )
 
/Karin