Till en annan värld...
Publicerat den

 Den utvalda av P.C. Cast 
(författaren bakom 
House of Night -serien.)

Shannon Parker, en 30årig engelskalärare som precis har fått sommarlov, älskar livet! 
Solen skiner när hon kör sin lilla mustang längs landsvägarna i Oklahoma, småpratande med sig själv. Hon ska på auktion. En förkärlek till gamla föremål fyller både hennes klassrum och hennes lägenhet, och idag hoppas hon kunna hitta fler fynd. 
    Hon kommer fram till en stor gammal viktoriansk herrgård, och det första som fångar hennes blick bland alla de gamla föemålen är en tavla. Hon måste ha den! Men just när hon står där och tittar på tavlan får hon syn på en gamal urna som står bredvid. Hon tappar andan och det känns som hon ska svimma, kvinnan som är avbildad på urnan är hon, Shannon. Eller i allafall mycket likt henne. Hon har samma hår, och.. när hon tittar närmare kan hon se ett stjärnformat ärr på kvinnans hand, precis ett likadant hon själv har.
   Hon känner att ödet vill att urnan ska följa med henne hem. Men vädret i Oklahoma är inte att lita på, det blåser upp till storm och det blir svårt att köra och plötsligt märker hon att det börjar bli väldigt varmt i bilen, och hon tittar i bakstätet och Urnan glöder! En snabb sladd åt sidan och världen är upp och ner, sen blir allt svart... 


Sedan får vi följa Shannon när hon vaknar upp bredvid den hon tror är hennes bästa vän, men som visar sig vara hennes tjänare i en annan värld. Kvinnan på Urnan var dam Rihannon, som var en inkarnation av gudinnan Epona, och också Shannons spegling. Rihannon har bytt plats med Shannon och så hon måste nu ta den mäktiga kvinnans plats utan större hopp om att kunna återvända till sin egen värld. 
Mitt i alla problem hotas världen hon kommit till av fara. Fomorierna - de alla trott varit sagor att skrämma barnen med har nu visat sig finnas på riktigt. Bleka, snabba varelser som äter människor när de attackerar. 
Hur ska Shannon klara sig i den här nya världen? 

Det här är lätt att läsa, spännande, roligt och magiskt! En väldigt egen berättelse som får en att skratta högt, och verkligen dras med in i en annan värld. Jag kunde inte sluta läsa när jag väl börjat och läste ut den på två dagar! 
 
/Linnéa