Vildfågel av Jane Eagland
Publicerat den

 Anna bor med sin far, hans asistent och två tjänare på en annars öde ö. Annas mamma är död och Anna har inget minne av något annat än ön. Hon älskar att läsa men hennes far vill bara att hon ska räkna matte, han skulle aldrig tillåta att hon läste vanliga böcker. Ändå är det någon som lämnar böcker åt Anna på hennes rum då och då. Anna slukar böckerna och börjar drömma om att lämna ön och upptäcka världen. 
 
En dag spolas en pojke, Rob, i land på ön. Han kommer från ett skepp som förlist. Rob är vild och och har mycket han vill upptäcka i livet. Han får Annas hjärta att banka och hon smyger in till honom så ofta hon kan för att prata med honom, medan hans skador läker. Rob antyder att allt inte är som det ska på ön och att någon lurar hennes pappa...Till slut måste Rob lämna ön och Anna måste fatta ett beslut..
 
En spännande och lättläst bok. Jag gillade att Anna utvecklades från att vara en ganska mesig drömmare till en stark tjej som vågar stå för det hon vill.Egentligen fattade jag aldrig riktigt varför de var tvungna att bo på den ogästvänliga ön, men miljön förhöjer spänningen och är en stor del av boken.
 
Boken får 3 tuggor av mig.
 
 
 /Karin