The Hunger Games, trilogi - Suzanne Collins
Publicerat den

Efter ett brutalt krig i nord-amerika bildades Panem, som bestod av 13 distrikt och en huvudstad; The Capitol. Distrikten gjorde uppror mot The Capitol och då införde de hungerspelen som straff för att hålla invånarna i styr. På grund av upproret blev Distrikt 13 bombat av president Snow. 
 
Det är det 74:e hungerspelen, en pojke och en flicka i åldrarna 12-18 kan bli utlottade till att delta. Det kan bara finnas en vinnare, de måste kämpa på liv och död för att överleva och komma tillbaka till sin familj och vara mycket rikare än tidigare.
 
Katniss Everdeen kommer från distrikt 12.
Hon bor med sin mamma och syster Prim som precis fyllt tolv. Katniss är orolig över Prim, då att delta i spelen är praktiskt taget lika med död. Hon sätter hennes liv framför sitt eget. 
De tidigare segrarna av distrikten ska handleda sina deltagare och det finns bara en kvarstående vinnare från det tolfte distriktets tidigare kämpar; Haymitch Abernathy, ett fyllo som aldrig har lyckats träna en kämpe till seger.
  
Den första boken i triologin var spännande och välgjord. Det var lätt att följa med i handligen, vilket gjorde att det blev roligare att läsa.
 
Andra boken, Catching Fire, erbjöd många nya utmaningar för karaktärerna.
Det utspelar sig ett år efter första boken, alltså är det det 75:e året hungerspelen hålls. Vart 25:e år är det Quarter Qwell, vilket betyder att något utöver det vanliga händer. Det andra Quater Quell var det år Haymitch vann och då var det dubbelt så många deltagare. Detta år var det dags för det tredje Quarter Quell, vilket innebär dåliga nyheter för Katniss.
Boken avslutas med en ordentlig cliffhanger som gjorde en exalterad att fortsätta läsa om vad komma skall. Även hoppet om en revolution.
Catching Fire var en fängslande uppföljare som var svår att lägga ifrån sig. Vi gillade även arenan i denna bok.
 
Den tredje och sista boken i triologin, "Mockingjay" utspelar sig i en ny miljö med nya faror. 
Som man kanske kan tänka sig när det är sista boken i en bokserie, är det mycket som kommer att hända, mycket måste redas ut och beslut ska tas. Den är annorlunda från de andra och handlar mest om revolten.
 
Vi tyckte att böckerna i helhet var välskrivna och intressanta. Triologin var exeptionell och vi rekomenderar dem till alla i sommar. Det var svårt att lägga ifrån sig dem. Vi tyckte dock att kärleksdramat var en aning forcerat vilket drog ner betyget lite. De får 4/5 tuggor. 
 //Maja & Leah
  
Bildresultat för the hunger games trilogy
(fel ordning)