8 saker du aldrig skulle våga, av Eva Susso och Moa Eriksson Sandberg
Publicerat den

 Skulle du våga fota din egen rumpa och sätta upp bilden på skolans anslagstavla? Eller smyga in i killarnas omklädningsrum och sno Daniel Knutssons kalsonger? Det vågar egentligen inte Jamila, Lisa, Vick och Kay i 8 saker du aldrig skulle våga heller, men sista terminen i nian bestämmer de sig för att bilda en pakt och ge varandra utmaningar som de lovar att utföra, oavsett hur hemskt eller pinsamt det är... Deras manifest ser ut så här
 
1. Vi ska genomföra en eller flera utmaningar var innan sommarlovet.
2. Alla måste göra utmaningen som står på lappen dom drar- det är inte tillåtet att byta lapp med någon annan.
3. Rapportera till gruppen efter varje utmaning. Och vara ÄRLIGA.
4. Utmaningarna är hemliga för alla utanför gruppen. Speciellt syskon, föräldrar, äckel på skolan (Robin)
5. Den som inte genomför utmaningen är utesluten från nästa möte.
6. Alltid stötta varandra i gruppen! Vi är coolast, hetast och bäst på skolan ochi hela universum! Plus utanför universum.
 
 
Först när jag såg den här boken trodde jag att den skulle vara lite amerikainspirerad och bara handla om utseende och andra ytligheter. MEN DET GÖR DEN INTE!!!! Eller jo, den handlar om utseende, fast på ett bra sätt! Den handlar om Girl Power när den är som bäst, om att vara så himla modig ( inte bara när det gäller att sno kalsonger!) och att finnas för och stå upp för sina vänner.
 
Kapitlen växlar mellan de olika huvudpersonerna vilket gör att man ibland får se på samma händelse ur olika perspektiv, det är också omväxlande och gör att man inte tröttnar.
 
Jag GILLAR den här boken väldigt mycket och därför får den 5 tuggor av mig. Go Girls!!!
 
 
 
/ Karin
 
 
 
 
 


NAMN
 

MAIL


URL

Spara?