The Mauler
Publicerat den

Alexander Gustafsson berättar sin historia för Leif Eriksson och Martin Svensson.

Idag är Alexander Gustafsson, mer känd som “The Mauler”,  Sveriges överlägset bästa MMA fighter, men att det skulle gå så bra för honom har absolut inte alltid varit en självklarhet. I sin självbiografi berättar han ärligt om sitt trassliga förflutna, bland annat om alla gängslagsmål, polisanmälningar och till och med fängelsestraff, från det att han var liten och bodde i Arboga där han var ökänd under smeknamnet “bond-Ove”, till idag när han hyllas av hela svenska folket för sina insatser i MMA fighter.

 

Boken berättar väldigt ärligt och öppet om allt. Han tar upp saker som många andra kanske skulle tycka är för privat för att skriva i en bok, så som att han var kär i sin bästa kompis syster.

 

Det bästa med boken är att man hela tiden får läsa Alexanders tankar och åsikter kring det han varit med om. Boken skulle inte alls varit lika intressant utan detta, eftersom att jag inte kan relatera till det han berättar om blir det därför väldigt intressant att läsa hans tankar, till exempel hur han tänkte när han slog en glasflaska i en annan killes huvud.

 

Om man ser bilder eller filmer från en MMA fight tror jag att många funderar över hur det är möjligt att slåss till blodet sprutar, någon svimmar m.m. och varför vissa frivilligt väljer att göra detta och tycker det är kul. Jag tycker att boken svarar väldigt bra på dessa frågor eftersom man får se de hela från hans perspektiv. Efter att ha läst om hans bakgrund och om att sporten faktiskt var det som räddade honom får man en helt annan förståelse kring sporten MMA och dess utövare.

 

Boken är lättläst och enkel att förstå och hänga med i. 

 

I mtten av boken finns det bilder som visar flera av dem personerna som finns med i boken. 

 

 

/Lina Lagerberg

 


NAMN
 

MAIL


URL

Spara?