Bronsdolken-Eldsandarnas ö Av Michelle Paver
Publicerat den

Trettonårige Hylas söker efter sin försvunna lillasyster. Men det värsta som kunde hända händer: Hylas blir tillfångatagen och skickas som slav att arbeta i gruvan på en ondskans ö. Den som hamnar i gruvans mörker kommer aldrig därifrån ? Och de som härskar över gruvan är Hylas värsta fiender, de ondskefulla Kråkorna. Han måste fly och på något sätt träffar han Pira igen! Hylas tar hand om en övergiven lejonunge som kallas Amok. Hylas lyckas fly och bor i vildmarken ett tag innan han blir fångad igen och sänds som slav till Smeden som alla på ön är rädda för. Det visar sig vara en bekant... Ska Hylas kunna ta sig ifrån ön och vad händer med Bronsdolken?
 
Jag tycker att den nya boken är minst lika bra som den första!
Michelle Paver har lyckats en gång till!
5 av 5 tuggor!
 
Av: André 
 
 Bronsdolken-Den Utstötte Av Michelle Paver
Publicerat den

Hylas, en fattig herdepojke, jagas av onda män utan att veta varför. Lillasyster Issi är försvunnen. Han lyckas ta sig till Fenfolkets ö, där han träffar Pira, dotter till den heliga gudinnan. Pira har vuxit upp i lyx men hon har alltid varit väldigt ensam. de blir vänner och försöker komma på något sätt att ta sig ifrån ön. Hylas träffar delfinen Silver som han blir bra vän med. När de äntligen har lyckats bygga en flotte med bitar av ett vrak så kommer krigarna som kallas Kråkor till ön och Hylas träffar en utstött man som är jagad av De Vredgade. Han använder Hylas som ett lockbete och smiter. Ska Hylas och Pira lyckas ta sig iväg och vad händer med den mystiska bronsdolken som kråkorna vill få tag i till varje pris?
 
Jag tycker att den nya serien av Michelle Paver verkar vara precis lika spännande som Vargbröder!
Jag ger Bronsdolken-Den utstötte 5 av 5 tuggor!
 
Av: André
 Piraternas fånge av Emily Diamand
Publicerat den

Året är 2216. En stor del av jorden ligger under vatten på grund av klimatförändringar. Teknik och datorer har inte setts på flera hundra år. När pirater kidnappar premiärministerns dotter Lexy tar Lilly på sig ansvaret att ta hem henne. På något sätt blir hon kompis med piratpojken Zeph, som är son till Bossen. Ska Lilly lyckas ta tillbaka Lexy från piraterna?
Den här boken var väldigt spännande och bra skriven. Dock lite tråkigt slut enligt mig. Jag skulle vilja veta vad som hände efter slutet.
Jag ger piraternas fånge 4 av 5 tuggor!
 
Av:  André