Nu är det officiellt...den hemliga författaren är....
Publicerat den

 
DAVID LAGERQRANTZ!  Och om ni mot all förmodan undrar vem i hela fridens namn det är så kan jag tala om att han har skrivit boken om Zlatan, en bok som lånats ut till mååånga i Älvdalens kommun! Dessutom ligger boken tvåa på Dalarnas e-bokstopplista. Många av er har säkert också sett eller läst Millenniumtriologin, som Stieg Larsson har skrivit. Nu håller David Lagerqrantz på med den sista boken i serien, som även den troligtvis kommer att filmatiseras! Så, om ni verkligen vill träffa en superkänd författare så ska ni komma till Älvdalens hotell kl19 den 6/11. Det är gratis inträde men man får gärna ge ett valfritt bidrag till läsprojektet Bokleffe.
 
Välkomna! /KarinTurk & Ayla av Niklas Krog
Publicerat den

  Turk och Ayla är varandras totala motsatser.Turk är en helsvensk kille som egentligen heter Mattias. Han är superblyg men älskar att spela basket. Han har bara spelat i tre år men är en bra talang och hoppas högre än alla andra.  Ayla är turkiska och inte ett dugg blyg. Och hon älskar också att spela basket, något hon är väldigt bra på. Trots att de är så olika kan de inte låta bli att spana in varandra på planen. Och fastän han är så blyg skickar Turk till slut ett mail till Ayla.
 
Det känns lite som en Romeo och Julia-historia ibland, att de kommer från helt olika världar och aldrig kommer att kunna funka som ett par, enligt Ayla. Men även om det finns en till tjej som Turk är intresserad av kan han inte riktigt släppa tanken på Ayla.
 
Jag måste säga att jag sträckläste den här boken. Helt oväntat eftersom jag inte är något fan av basket och den här boken innehållet väääldigt mycket basket ; )
Men matcherna är jättespännande och bra beskrivna, det märks att författaren har spelar basket på hög nivå själv. Att jag ändå gillade boken så mycket är för att relationen mellan Turk och Ayla beskrivs så bra och trovärdigt, hur de kollar in varandra, inte låtsas se varandra men ändå hela tiden undrar var den andre är...Så himla fint! Och surprise- även i den här boken växlar kapitlen mellan huvudpersonerna så den blir roligare att läsa och man får följa hur båda tänker. Och det gillar ju jag! Slutet var sjukt spännande också...= )Rekommenderar boken varmt, missa inte heller uppföljaren Turk och Ayla- sista skottet.
 
Boken får tre tuggor av mig, att den inte får fler beror på att Ayla hela tiden tjatar om att de kommer från helt olika världar, som om det skulle vara något problem.
 
 
/Karin
 
 
 
 
 
 
 OMG, en kändisförfattare till Älvdalen???
Publicerat den

Måste bara avslöja det...jag har fått kontakt med en känd författare som skrivit en bok som väldigt många i Älvdalen har läst (utlånad mer än 70 gånger och fortfarande nr 2 på e-bokslistan i Dalarna!!) Och han kanske vill komma till Älvdalen! Återkommer med mera besked....; )