Tack för alla bra tips!
Publicerat den

 
Åh, vad många bra tips ni lämnar i tipslådan på bibblans ungdomsavdelning! Några av böckerna som ni önskar har vi köpt in, några TV- spel ska vi också köpà in, men inte såna som innehåller våld, tex GTA. Självklart ska vi försöka fixa lite kul tävlingar också!Vill ha dig så illa av Gunnar Ardelius
Publicerat den

 Den är så vacker! Både utanpå och inuti. Utanpå är det det snygga, coola och blåa omslaget med liksom silvertext som gör att man dras till den, vill läsa den. Inuti är det texten. Inte själva handlingen kanske, men texten och alla de fantastiskt beskrivna korta ögonblicksbilderna som gör att man måste stanna vid varje stycke fast man ändå vill läsa vidare för att komma till nästa fantastiska stycke..
 
"Han andas i hennes öra, hon blundar, viskar, drar i jeansen. Ett tag tänker han att han ska berätta allt. En strålande smärta genomfar honom. Det är det som är så förskräckligt. Det är en stund som bara kan finnas till om man inte tänker på konsekvenserna."
 
Jag villa ha dig så illa handlar om några ungdomar som nyss tagit studenten. Alla är fortfarande kvar i Stockholm. Nej, inte alla, inte Channa. Hon är borta, försvunnen. Bara Jeppe vet. De  är splittrade, någon har ingen aning om vad han ska göra med sitt liv, måste han verkligen bestämma sig nu, hur kan han redan vara vuxen? Någon annan vet precis, har allting klart för sig hur livet ska bli. Gänget vet inte riktigt hur de ska förhålla sig till varandra nu när skolan är slut. Och en mörk hemlighet som ingen av dem pratar om men som hela tiden gör sig påmind...vad hände egentligen den där nyårsnatten?
 
Jag vill ha dig så illa är befriande annorlunda mot många andra ungdomsböcker, även om den handlar om samma ämnen. Den är inte jättelätt att läsa, man får anstränga sig lite, men det är klart värt mödan när man gör det! Jag ger den 5 (FEM!) tuggor.
 
/ Karin
 
 
 
 Emmas bok av Magnus Nordin
Publicerat den

 

Varelserna. Emmas bokJag är inget jättefan av zombieböcker, men HERREGUD så bra den här serien är!!! Har läst flera böcker av Magnus Nordin tidigare och gillar det mesta han skriver, men alltså, det här är klart det bästa han gjort. Sjukt äckligt, spännande och SÅÅÅ snygga bilder! 
 
Emmas bok är den andra delen i serien Varelserna och tar vid direkt där den första boken slutade, det vill säga efter att Emma tappat bort sin bror Elias, träffat Sebbe och försökt ta sig till en räddande båt. Sebbes familj har blivit offer för varelserna och nu har Emma och han bara varandra, även om Emma inte ger upp hoppet om att hitta Elias.
 
Emma hittar mat i ett hus men dit kommer också några andra ungdomar som också letar mat och de är inte särskilt välvilligt inställda...särskilt inte när Emma möter dem för andra gången...
 
 
 
 
Emma och Sebbe får husrum hos en gammal tant, Maud som bor ensam i sitt hus. Varje natt försöker varelserna ta sig in i huset och varje dag tvingas Maud laga och byta ut trasiga brädor. Emma ger sig iväg för att leta efter Elias och lämnar kvar Sebbe i huset. Men Emma är det enda han har kvar och (SOM TUR ÄR!!!) följer han efter henne....
 
 
Den här boken är om möjligt ännu bättre än den första och eftersom den har frälst en helt zombiehatande bibliotekarie så får den utan tvekan 5 tuggor av mig! 
 
 
 /Karin