Shantaram - Gregory David Roberts
Publicerat den

''I början av 1980-talet begick Austaliensaren Gregory David Roberts ett rad beväpnade rån för att bekosta sitt heroinmissbruk, han åkte fast men lyckades rymma från ett av Australiens mest bevakade fängelser. På falskt pass tog han sig sedan till Indien och anonymiteten i den myllrande millionstaden Bombay.''
 
Det är den korta sammanfattnigen, men egentligen är den här boken så mycket mer än det, det är en fantastisk bok, som beskriver Indien och skillnaden mellan slummen och det man ser på bilder, det är en kärleksberättelse, det är en berättelse om livet i slummen.
Det händer mycket med våran huvudperson, han arbetar som pengatvättare, hamnar i Indiskt fängelse, och möter kärleken.
 
Det här är en 900 sidor lång bok, så det är inget du läser ut på en dag, men om du har tid och vilja skulle jag rekommendera den, den är väldigt intressant. 
Den är dock lite seg den första tredjedelen så det får du vara beredd på.
Shantaram
 
/André KarlssonFlyga Drake - Khaled Hosseini
Publicerat den

Den här gripande romanen handlar om Amir och Hassan som växer upp i det fredliga Kabul - något som snart kommer ändras.
Amir och Hassan gör exakt allt tillsammans, de är som bröder. Den enda skillnaden mellan de är att Amirs far är rik, och Hassan tillhör det lågt stående Hazarfolket och är tjänare till Amirs familj.
Hassan är modig och skyddar Amir i alla lägen, men när Amir får chans att återgälda Hassans trohet sviker han.
När Sovietunionen invaderar Kabul flyr Amir och hans far till Kalifiornien, och Amir tror sig kunna lämna sitt förflutna bakom sig. Men han kan inte släppa tanken på Hassan, och helt plötsligt visar sig en chans för gottgörelse.
 
Det här är en OTROLIGT bra bok, jag skulle faktiskt kalla den min favorit, vilket inte har ändrats sedan jag läste Harry Potter i 5an. 
Den är otroligt hemsk, och det hemska är att saker som detta händer runt om i världen just nu. 
Det är en berättelse om kärlek, trohet, svik och en otrolig vänskap. Det är en fantastisk berättelse.
Jag tänker inte sätta några poäng på den, för att  skalan går inte så högt.
 
 
 
André Karlsson