Arvtagaren del 2- Den Äldste
Publicerat den

Eragon och hans drake Saphira lyckades visserligen rädda rebellerna från ett ödesdigert nederlag i det stora slaget vid Tronjheim, men än har de mycket att lära, både om magi och om stridskonst. Eragon måste ta sig till alvernas rike Ellesméra, där finns kunskap som han måste inhämta innan han är en riktig Drakryttare. Det blir en färd fylld av fantastiska upplevelser och nya insikter - men också av smärta och förräderi. Inte ens de som står honom närmast är att lita på.

    Samtidigt hotas Eragons hemby Carvahall. Efter det som hänt har den onde Galbatorix fått upp ögonen för den, och livet där är inte längre lugnt och undanskymt. Eragons kusin Roran har fått sin egen strid att utkämpa - en strid som hotar allt som Eragon har kärt.
 
 
5/5
Av: André
 Arvtagaren del 1- Eragon
Publicerat den

Den fattige bondpojken Eragon hittar en vacker blå sten i skogen. Om han säljer den kan kanske hans familj slippa svälta under vintern. Men det blir inte som han hoppas. Stenen, som visar sig vara ett ägg (!), kläcks och en drake föds. Drakungen får namnet Saphira och hålls hemlig för Eragon tror att de andra kommer vilja döda henne. Saphira och Eragon blir sammanlänkade i tankrna och kan prata telepatiskt. I huvudstaden bor kungen Galbatorix som vill ha Saphira och Eragon som slavar. De påbörjar en resa mot Farthen Dur där rebellrörelsen varden gömmer sig med sagoberättaren Brom. De ansluter sig till Varden och förbereder sig för krig.
 
 
 
Den här bokserien är en av de tre bästa jag har läst! Jag rekommenderar den för alla, även de som inte gillar fantasy så mycket.
 
 
5/5
Av: André
 8 saker du aldrig skulle våga, av Eva Susso och Moa Eriksson Sandberg
Publicerat den

 Skulle du våga fota din egen rumpa och sätta upp bilden på skolans anslagstavla? Eller smyga in i killarnas omklädningsrum och sno Daniel Knutssons kalsonger? Det vågar egentligen inte Jamila, Lisa, Vick och Kay i 8 saker du aldrig skulle våga heller, men sista terminen i nian bestämmer de sig för att bilda en pakt och ge varandra utmaningar som de lovar att utföra, oavsett hur hemskt eller pinsamt det är... Deras manifest ser ut så här
 
1. Vi ska genomföra en eller flera utmaningar var innan sommarlovet.
2. Alla måste göra utmaningen som står på lappen dom drar- det är inte tillåtet att byta lapp med någon annan.
3. Rapportera till gruppen efter varje utmaning. Och vara ÄRLIGA.
4. Utmaningarna är hemliga för alla utanför gruppen. Speciellt syskon, föräldrar, äckel på skolan (Robin)
5. Den som inte genomför utmaningen är utesluten från nästa möte.
6. Alltid stötta varandra i gruppen! Vi är coolast, hetast och bäst på skolan ochi hela universum! Plus utanför universum.
 
 
Först när jag såg den här boken trodde jag att den skulle vara lite amerikainspirerad och bara handla om utseende och andra ytligheter. MEN DET GÖR DEN INTE!!!! Eller jo, den handlar om utseende, fast på ett bra sätt! Den handlar om Girl Power när den är som bäst, om att vara så himla modig ( inte bara när det gäller att sno kalsonger!) och att finnas för och stå upp för sina vänner.
 
Kapitlen växlar mellan de olika huvudpersonerna vilket gör att man ibland får se på samma händelse ur olika perspektiv, det är också omväxlande och gör att man inte tröttnar.
 
Jag GILLAR den här boken väldigt mycket och därför får den 5 tuggor av mig. Go Girls!!!
 
 
 
/ Karin