Lockwood&Co-Den skrikande trappan
Publicerat den

Välkommen till London … men se upp för gastarna! Under många år har hela England plågats svårt av en epidemi – av vålnader. Rasande, illasinnade, ofta rent livs­farliga. Antalet spökagenter ökar ständigt, alla med samma affärsidé: att förgöra spöken. Men endast barn har den rätta övernaturliga förmågan som krävs för att hitta dem.

När Lucy, en ung Talang med stor ambition, anländer till London, är hon säker på att hon ska få anställning hos en av de mest framstående agenturerna. Istället hamnar hon hos Lockwood & Co., den minsta firman i hela stan. Efter ett jobb som får ett katastrofalt avslut sinar uppdragen, och Lucy och hennes kollegor har inget annat val än att anta sin farligaste utmaning någonsin. På det mest hemsökta godset i England väntar den Skrikande trappan, det Röda rummet och inte minst en grupp mördade, och väldigt ilskna, kättarmunkar.

Lockwood & Co. 1 - Den skrikande trappan

Den här boken är ingenting för lättskrämda. Jag rekommenderar den från tio år och uppåt. Blev själv ganska rädd haha...

Väldigt bra skriven men ganska kort. Jag tyckte att den var jättebra.

 
 
 

Av: AndréMaze Runner- I vansinnets öken av James Dashner
Publicerat den

Efter flykten från labyrinten trodde Thomas att han och de andra skulle få sina liv tillbaka. Men ingen av dem visste vilken sorts liv som väntade dem.

Nu vet de. En bränd jord, förstörd av klimatförändringar och sjukdom som alla i gänget har. En värld som härskas av kaos. Flykten är långt ifrån över. De står inför en ny och fruktansvärd prövning. De har två veckor på sig att korsa en förbränd öken och ta sig till andra sidan. De kommer att möta sjukdom, galenskap och vänner som inte går att lita på - ingen går säker. Thomas blir fäst vid en tjej som heter Brenda som också har Stormsjukan. Thomas och gänget tar med sig Brenda och ett till vrak som guide genom öknen. När dom äntligen kommer fram och tror att dom har hittat skyddszonen får de en sista hemsk utmaning.  Kommer Gläntingarna att klara sig från Vansinnets Öken? Kommer de att få tillbaka sina minnen? Jag tyckte mycket om boken och man kan nästan känna hur Thomas känner sig. Jag längtar till nästa bok!

Maze runner. I vansinnets öken

 

 
Av: André
 
 
 Bit ihop nu! av Martina Ericson
Publicerat den

 I Robins familj är det jakt som gäller. Robins pappa och storebrorsan Ante älskar att skjuta och jaga och är ofta ute i skogen. De retar Robin för att han hatar att skjuta och tycker att han är en vekling. Robin känner att de inte riktigt tycker att han duger. En dag när Ante och pappa är ute och jagar försvinner familjens jakthund Dimma som är Robins bästa vän. Robin tycker om att gå långa promenader med henne och att kamma hennes päls. Robin blir förtvivlad när hon försvinner och de ger sig ut för att leta efter henne. Ensam i skogen gör Robin allt för att hitta henne och det blir en kamp på liv och död...
 
Det här är en spännande bok och jag tror att många i Älvdalens kommun kan känna igen sig i hur det är ute i skogen, kärleken till jakthunden och den där känslan när hunden försvinner i skogen. Boken är en lättläst bok från Nypon förlag. Jag gillar att författaren skriver så att man nästan känner att man själv är där ute i skogen och letar i mörkret och att berättelsen blir så spännande fast den är så lättläst. Därför får den fyra tuggor av mig!
 
 
 
 /Karin