Maze Runner- I dödens labyrint av James Dashner
Publicerat den

 
När Thomas vaknar upp i en hiss minns han ingenting, bara sitt eget namn. När dörrarna öppnas möts han av en stor grupp tonårspojkar som likaså har fått minnena raderade. De är instängda i ett stort område som kallas Gläntan och är omringat av enorma stenmurar. Thomas får reda på att det finns en gigantisk labyrint utanför, vars väggar flyttar sig varje dag, att dörrarna stängs varje kväll och att det finns hemska monster i labyrinten som kallas för Klagare. Varje dag springer löparna ut i labyrinten, samlar information och tar sig hem innan dörrarna stängs. Allting förändras när det plötsligt kommer en tjej till Gläntan som verkar känna Thomas sedan tidigare. Kan hon hjälpa Thomas att få tillbaks sina minnen och hjälpa dem ut?
 
Den här boken var väldigt spännande och jag kunde inte släppa den. Man förstår hur Thomas känner och det är väldigt målande skrivet. Jag rekommenderar den för alla som gillar fantasy!
 
Jag ger Maze runner- i dödens labyrint 5 av 5 tuggor!
 
 
/AndréLite om mig själv!
Publicerat den

 
Boktugg har fått en ny bloggare! 
 
 
 
 
Namn: André Karlsson
Ålder: 12 år
Bor: I Älvdalen
Favoritfärg: Limegrön
Favoritfilm: Frost
Favoritmat: Tacos!
Favoritböcker: Harry Potter-serien, Hungerspels-serien
Favoritidrott: Fotboll
Favoritdjur: Hund
Favoritlåt just nu: Cheerleader med Felix Jaehn
Kändis jag skulle vilja träffa: Lionel Messi!
Vill bli: Fotbollsproffs i tyskland
 
/André
 
 
 Född fenomenal av Josephine Bornebusch
Publicerat den

 En ganska ovanlig ungdomsbok faktiskt, som för en gångs skull inte handlar om nån tjej med cancersjuk mamma, föräldrar som ska skiljas, olycklig kärlek eller taskiga kompisar. Eller några andra jättedramatiska problem.
 
Nej, den här boken handlar om Rut, en tjej som är helt nöjd med sig själv och sitt liv, det enda hon är mindre nöjd med är sitt namn, men det kan ju inte hon rå för. Rut tycker att hon är lite smartare än alla andra, helt enkelt fenomenal.
Eftersom hon är rätt förtjust i andra världskriget börjar hon liksom Anne Frank  att skriva dagbok. Däremot är ju inte Ruts liv lika dramatiskt som Anne Franks så hon räknar inte med att dagboken ska innehålla särskilt mycket dramatik. Ruts tankar fördelas ungefär såhär procentmässigt:
 
"50 procent Anne Frank.
30 procent andra världskriget.
20 procent lite mer nutida saker, som vad det blir till middag och sånt."
 
Men för att ha ett odramatiskt liv så blir det ganska spännande ändå. För när snygg-Kattis dyker upp i ett par nya jeans känner Rut att hon vill motarbeta Kattis hybris. Och plötsligt blir det liksom bara så att Rut ska styra upp hela klassresan och på något sätt lyckas hon bestämma att de så klart ska åka till Amsterdam. För där finns ju Anne Franks hus...
 
I sin närhet har Rut sin bästa kompis Magda, en helt underbart sexgalen tjej utan några som helst hämningar. Och sportfånen Abbe, som alla tjejer dräglar över. Fast inte Rut. Eller? Sen har Rut även en helt knäpp bror, Robban. Han är inte lika fenomenal som Rut direkt, men när han vinner pengar drar han på världens jorden runt- resa.
 
Den här boken är ganska rolig. Och som sagt befriande att Rut inte är utseendefixerad, oroar ihjäl sig för första ligget (det liksom bara händer, inget märkvärdigt med det!) och är helt nöjd med sig själv. Född fenomenal får lysande kritik av många. Men. Jag gillar den inte riktigt. Vad är felet? Jag gillar ju handlingen och själva upplägget, att författaren klämmer in lite historia i en vanlig bok och att Rut är så cool. För mig är det nog språket som är problemet. Rut uttrycker sig ofta lite väl bra för att vara 15 år och däremellan låter hon som vilken 15-åring som helst. Det blir alltså inte riktigt trovärdigt. Sen tycker jag faktiskt inte att den är så himla jätterolig som alla andra. Men, det kanske är mig det är fel på...Hur som helst, så får den här boken 3 tuggor av mig och då är det för att den ändå sticker ut från mängden ämnesmässigt.
 
 
/Karin
 
 
 
 
 
 
 
https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=i32-Gx6PYso