Pax Marie: Grimmen
Publicerat den

Det finns ett hemligt, magiskt bibliotek under kyrkan mitt i Mariefred. Två väktare har vigt sina liv åt att skydda böckerna och den kunskap som vilar däri, men på ålderns höst behöver de hjälp och bröderna Alrik och Viggo är de utvalda.

Del två i serien tar vid precis där Nidstången, den första boken i serien, slutade. Alrik och Viggo får fullt upp när en best attackerar djur och människor i staden. Är det en hamnskiftare eller en varulv som går lös? Hur ska sådana bekämpas? Och kan man lita på häxmästaren som plötsligt dyker upp i Mariefred för att söka råd i biblioteket?
Samtidigt har Alrik och Viggo problem med Simon och hans gäng. Hur ska de stoppa Grimmen?

Lika beroendeframkallande som Harry Potter, lika blodisande som Hungerspelen. "PAX" har alla ingredienser av en modern fantasy.
5 av 5 tuggor. Lättläst!
Av: André
 Pax Marie: Nidstången
Publicerat den

 I den lilla staden Mariefred börjar konstiga saker att hända. Onda krafter försöker erövra det hemliga, magiska biblioteket, som funnits under kyrkan i hundratals år.
Väktarna Estrid och Magnar har vigt sina liv åt att skydda biblioteket, men i takt med att de blir äldre börjar bibliotekets magiska skydd försvagas. Bröderna Alrik och Viggo visar sig vara utvalda för att hjälpa till att försvara biblioteket mot de mörka krafter som vill ta makt över det.

Alrik och Viggo måste använda både styrka och list för att övervinna alla övernaturliga otyg som väcks till liv i staden. Men pojkarna har också strider att utkämpa i sitt vardagsliv. Det finns ett killgäng i skolan som gör livet svårt. De har en mamma som de längtar efter, men som inte är att lita på. Och de måste kämpa med sin natur, den där ilskan som exploderar i huvudet, eller den där handen som liksom av sig själv tar grejer och stoppar i fickan. Plötsligt börjar det hända konstiga saker med deras fostermamma. Vad händer i Mariefred?
 
Väldigt bra och lättläst bok! Spännande som passar 9+ skulle jag säga.
Rekommenderar alla som gillar fantasy att läsa den!
 
 
5 Av 5 Tuggor!
Av: André
 Marley diktar: Vackert farligt
Publicerat den

Vackert farligt

Strömmar, forsar
Utan pardon
Flyttar stenar
Som vore de
Skapta av papper
Slukar sega björkar
Så hänsynslös
Och underbar
Kan bara
Älven vara
Allt den vill
Och mer därtill
Svingas ner
I dess enorma svalg
Många hus
Har den tagit
Krossar drömmar
Varje dag
Samvetskval
Ingen aning
Men fast beslutsam
Helt uppenbart
Entusiasm
Eller ångestdämpning
Troligast är
Den enorma förstörelsen
En kraftfull blandning
Av de två kusinerna
Ett partnerskap
Med förödande konsekvenser