Marley diktar: Palett
Publicerat den

Palett

Ängen är färgstark
Likaså barnen i parken
Barnens kläder är färgstarka
Mest på vintern
När allting annat
Här i Norr
Är helt vitt

När mörkret stannat
Många veckor
Är färgerna
På barnens kläder
En sista försäkran
Om att vårens floder
Kommer åter
Nog kan de dröja
Men de kommer alltid
Till sist ändå

Färger behövs
Annars dör något
Har märkt det
Genom åren
En samling
Där alla bär svart
Har ingen framtid
Ingen värdig
 

 
 Efter hämnden av Kalle Guettler
Publicerat den

Ni har väl inte missat att det kommit en uppföljare till den grafiska romanen Hämnd? Den här andra delen är lika snygg, lika gripande och absolut lika spännande!!!Systrars öde av Jessica Spotswood
Publicerat den

 Nu har jag läst ut den tredje och sista delen i serien om systrarna Cahill, den var en lika stor bladvändare som de två tidigare och jag kunde inte släppa den förrän jag läst klart : )
 
I systrars öde härjar en våldsam och dödlig feber i vissa områden i staden. Cate och de andra häxorna vill inget hellre än att hjälpa alla stackars fattiga och sjuka, men då är risken för stor att deras krafter avslöjas.
 Cates älskade Finn har tappat minnet och minns inte att han och Cate var ett par, vilket gör Cate förtvivlad och rasande på sin syster Mauras svek mot henne.
 
Den minsta systern Tess får allt fler syner och Cate befarar att Tess håller på att bli galen. Plötsligt verkar det inte helt osannolikt att profetian kommer att slå in- att en syster dödar en annan....
 
 Jag fullkomligt avgudar den här serien! Den kryllar av starka och modiga kvinnor, men ingen av dem är helt ond eller helt god, vilket gör att jag fastnar mer för historien eftersom den blir mer trovärdig när inte allt är svart eller vitt. Relationerna och syskonrivaliteten beskrivs väldigt bra, över huvud taget så har författaren förmågan att skriva så det känns som man ÄR i samma stad som häxorna, man ser de fattiga och sjuka, de otäcka bröderna, till och med tornet i upplösningen på slutet är lätt att föreställa sig. Sen gillar jag att inte kärlekshistorien mellan Cate och Finns tar över, utan att den egentligen bara är en av alla handlingar. Och som sagt- jag kunde bara inte sluta läsa för den var så himla spännande på slutet! Jag ger systrars öde FEM (5) tuggor!!
 
 
/Karin