Insurgent - Veronica Roth
Publicerat den

Ett enda val kan förändra dig  eller förgöra dig. Men varje val har konsekvenser, och när oroligheter väller upp i falangerna omkring henne måste Tris Prior fortsätta att försöka rädda dem hon älskar - och sig själv - samtidigt som hon brottas med svåra frågor om sorg och förlåtelse, identitet och lojalitet, politik och kärlek.
Tris initiationsdag borde ha varit en dag fylld av firande och segeryra tillsammans med hennes valda falang. I stället slutade dagen i outsägliga fasor. Nu rasar krig, och konflikterna mellan falangerna och deras ideologier växer. Och i krigstider måste man välja sida, hemligheter kommer i ljuset, och de val som måste göras blir ännu större och mer oåterkalleliga.
Tris har förändrats, dels genom sin beslut, men också av på grund av nya upptäckter och skiftande relationer. Nu måste hon omfamna sin divergens fullt ut, oavsett vilka risker det innebär.
Fortsättningen på Divergent är minst lika bra! Rafflande spänning och Ett rysligt tempo!
Om du läse den här boken är det en garanti att du inte kommer att ha tråkigt.
5av5
Insurgent
 
Av: André
 Harry Potter & Halvblodsprinsen - J.K Rowling
Publicerat den

Den-som-inte-får-nämnas-vid-namn återvänder!
"I ett kort tillkännagivande i fredags natt bekräftade Trolldomsminister Cornelius Fudge att Den-som-inte-får-nämnas-vid-namn har återvänt till vårt land och är aktiv igen.
'Det är med yttersta beklagande jag måste bekräfta att den trollkarl som titulerar sig Lord… ja, ni vet ju vem jag menar, lever och verkar bland oss igen. '"
Så börjar sista kapitlet i Harry Potter och Fenixorden. I Harry Potter och Halvblodsprinsen går Harry Potter i sjätte årskursen på Hogwarts skola för häxkonster och trolldom. Han kastas rakt in i kampen mellan det onda och det goda. På hogwarts hittar Harry en konstig bok som hjälper honom, men vännerna Ron och Hermione vill att han ska göra sig av med den...
 
Jag ÄLSKAR hela Harry Potter serien men den här är nog min minst gillade.
Det betyder dock inte att den är dålig utan tvärsom- Fantastisk! Den är helt enkelt snäppet under de andra böckerna.
5/5
 
 
Harry Potter och halvblodsprinsen
 
Av: André
 Divergent-Veronica Roth
Publicerat den

I Beatrice Pryors dystopiska hemstad Chicago är samhället uppdelat i fem falanger: De ärliga, De osjälviska, De tappra, De fridfulla och De lärda. En särskild dag varje år måste alla sextonåringar välja vilken falang de vill tillhöra för resten av livet. För Beatrice står valet mellan att stanna kvar med sin familj hos De osjälviska  eller att vara den hon innerst inne är.
Hon gör ett val som överraskar alla, inklusive henne själv. Under de hårda testen som följer, döper Beatrice om sig till Tris och tvingas utkämpa strider mot sina medkandidater för att få bli en av De tappra. Bara de tio bästa släpps in, de övriga får lov leva utanför samhället som falanglösa. Under extrema fysiska och psykiska prövningar måste Tris avgöra vilka som är hennes verkliga vänner  och vad hon egentligen känner för sin mystiske instruktör, Four.
Tris bär också på en farlig hemlighet. När samhället hotas av våldsamma konflikter inser hon att den skulle kunna rädda de människor hon älskar. Om den inte förgör henne först.
 
Fantastiskt bra bok. Maria roth har lyckats beskriva miljöer, personer och känslor som om de fanns på riktigt.
5/5
Av: André