Half bad av Sally Green
Publicerat den

 
  Som omväxling är det fantastiskt roligt att läsa om en manlig häxa! Nathan är inte vilken sorts häxa som helst, hans mamma är en vit, god häxa och hans pappa....ja hans pappa är en riktigt, riktigt ond häxa....
 
 Redan när boken börjar är den rätt obehaglig, Nathan är inspärrad i någon slags bur och övervakad av en kvinnlig häxa. Han måste träna hårt, springa varv efter varv på en bana, lyfta tungt och hjälpa henne med diverse saker på gården där han hålls fången. Om han försöker rymma straffas han brutalt.
 
Så småningom förstår man att Nathan övervakas för att hans pappa är den ondaste av onda och man vill se om Nathan är ond som sin pappa eller god som sin mor.
 
Nathan både fruktar och längtar efter sin 17-årsdag eftersom det är den dag då alla häxor får tre gåvor, tre magiska krafter. Han undrar vilka krafter han ska få, men framförallt VEM som ska ge honom hans krafter eftersom hans mamma är död och hans pappa är försvunnen. Och, det sägs att de som inte får de tre gåvorna död...
 
Nathan behöver hitta någon som kan ge honom gåvorna och självklart vill han även befria sitt livs (men förbjudna)kärlek Annalise.
 
Det här är ingen bok för veklingar, det är våld och slagsmål och man mår nästan illa när man läser om hur mycket stryk som Nathan får av Annalises bröder när de upptäcker att hon och Nathan trotsar förbudet att ses. Men det är så spännande och så välskrivet och jag LÄNGTAR efter uppföljaren som kommer snart! Half bad ger jag 4 tuggor.
 
 
/Karin
 
 






NAMN
 

MAIL


URL





Spara?