Divergent-Veronica Roth
Publicerat den

I Beatrice Pryors dystopiska hemstad Chicago är samhället uppdelat i fem falanger: De ärliga, De osjälviska, De tappra, De fridfulla och De lärda. En särskild dag varje år måste alla sextonåringar välja vilken falang de vill tillhöra för resten av livet. För Beatrice står valet mellan att stanna kvar med sin familj hos De osjälviska  eller att vara den hon innerst inne är.
Hon gör ett val som överraskar alla, inklusive henne själv. Under de hårda testen som följer, döper Beatrice om sig till Tris och tvingas utkämpa strider mot sina medkandidater för att få bli en av De tappra. Bara de tio bästa släpps in, de övriga får lov leva utanför samhället som falanglösa. Under extrema fysiska och psykiska prövningar måste Tris avgöra vilka som är hennes verkliga vänner  och vad hon egentligen känner för sin mystiske instruktör, Four.
Tris bär också på en farlig hemlighet. När samhället hotas av våldsamma konflikter inser hon att den skulle kunna rädda de människor hon älskar. Om den inte förgör henne först.
 
Fantastiskt bra bok. Maria roth har lyckats beskriva miljöer, personer och känslor som om de fanns på riktigt.
5/5
Av: André
 


NAMN
 

MAIL


URL

Spara?